over Esthio

Sample Image

Als ik vroeger bij mijn oma aan tafel zat, genoot ik van de heerlijke Hollandse maaltijd die ze gekookt had. Aardappels, boontjes, gehakt – eenvoudig, maar precies goed en met smaak klaargemaakt. En daarna een dropje, of een stukje chocola: langzaam opeten, zei ze dan. Van oma leerde ik echte aandacht aan je eten te besteden.

Passie voor eten

Mijn eigen ervaring met aankomen en afvallen begon in mijn tienertijd. Te veel eten, afvallen, aankomen en weer afvallen. Langzamerhand lukte het om grip te krijgen op dat proces.

Daarnaast ontwikkelde ik in de loop van de tijd een passie voor eten. Ik ging op zoek naar wat gezond en goed eten nu eigenlijk precies is. Wat voedselgoeroes ook mogen vertellen: daar is geen eenduidig antwoord op. Wat ik wel ontdekte, is dat het ‘betere’ eten meestal eten is dat bij voorkeur niet uit een fabriek komt (lees: uit een pakje of een zakje), maar dat écht is. Zoals groente en fruit, waarvan we al langer wisten dat het gewoon goed voor je is.

Doelen bereiken

In mijn jaren als leerkracht op een basisschool heb ik geleerd hoe ik kinderen en volwassenen kan helpen om met zichzelf aan het werk te gaan en met frisse motivatie je doelen te bereiken. Die ervaring gebruik ik bij Esthio om informatie te geven over goed eten, en om samen te zoeken naar oplossingen voor een eetprobleem.

contact

Esthio Gewichtscoaching
Anneke Popkema
Echobos 34 | 6718 HJ | Ede
(06) 44 106 406
Stuur een e-mail