voor kinderen (8-)

Sample Image
Overgewicht bij jonge kinderen vraagt een eigen aanpak. Het is niet altijd makkelijk om grip te krijgen op het eetgedrag van een kind. Misschien houdt jouw kind niet van groenten. Of vraagt hij de hele dag om snoep. Door eetproblemen kan je kind te dik – of te dun – worden. Maar hoe doe je daar wat aan?

Oudergesprek

Als een kind nog jong is, ga ik eerst met de ouder(s) in gesprek. Samen bepalen we in hoeverre we je kind bij deze gesprekken betrekken. We kijken goed naar de eetgewoonten van je kind zelf en die van het gezin. We praten over onderwerpen als:

  • Welk voedsel heeft mijn kind nodig?
  • Hoe kan ik mijn kind gezonder laten eten?
  • Mijn kind lust geen groenten, hoe ga ik daarmee om?
  • Mijn kind vraagt vaak om eten, hoe reageer ik daarop?

Beter gewicht

We zoeken naar mogelijkheden om jouw kind anders te laten eten. Je ontdekt wat je kunt doen om te zorgen dat je kind een beter gewicht krijgt.

Vanaf ongeveer zeven/acht jaar kan je kind zelf komen praten. Het is wel belangrijk dat je als ouder hierbij (deels) aanwezig bent.

Voor ouders

Natuurlijk wil je graag dat je kind zich op zijn gemak voelt. Bij Esthio wordt elk kind op zijn eigen niveau aangesproken.

Kinderen leren al spelend over eten. We tekenen en schrijven, bekijken plaatjes en filmpjes. En sluiten af met een spelletje.

Voor de begeleiding van kinderen is specifieke kennis en ervaring nodig. Ik heb de opleiding ‘Gewichtsconsulent – Begeleiding van kinderen’ afgerond.

Daarnaast heb ik ruime ervaring als leerkracht op de basisschool en ben ik moeder van vier kinderen.

Je ontdekt wat je kunt doen om te zorgen dat je kind een beter gewicht krijgt

contact

Esthio Gewichtscoaching
Anneke Popkema
Echobos 34 | 6718 HJ | Ede
(06) 44 106 406
Stuur een e-mail