werkwijze

Sample Image
Afvallen en het houden van een goed gewicht heeft de meeste kans van slagen als je aansluit bij je eigen eetpatroon. Daarom neem ik jouw eetgewoonten graag als uitgangspunt. We kijken kritisch naar wat je eet en werken in stapjes aan een gezondere manier van eten. Dat doen we op de volgende manier:

Intake & analyse

  • Na een kort kennismakingsgesprek houd je 4-5 dagen een (digitaal) eetdagboek bij. Hiervan maak ik een analyse. Ik bekijk wat, wanneer en hoeveel je eet, maar ook welke voedingsstoffen je binnenkrijgt. Dat helpt ons om inzicht te krijgen in wat je eet en hóé je eet.
  • Hierna volgt het intakegesprek. Daarin bespreken we uitgebreid je eetpatroon. Ook praten we over wat jou motiveert om aan je gewicht te werken en wat je wilt bereiken.
  • Op basis van de intake en je eetdagboek gaan we aan de slag.

De consulten

  • In een aantal gesprekken zoeken we samen naar manieren om anders te gaan eten. Gezonder en meer in verhouding tot wat je lichaam nodig heeft. Een eetstijl die bij jou past én die je helpt om een goed gewicht te krijgen. Het doel is niet alleen dat je afvalt, maar vooral dat je daarna op hetzelfde gewicht blijft – door je nieuwe manier van eten.
  • We kijken niet alleen naar wat je eet, maar ook naar wat je doet. Hoe ziet je dagritme eruit? Wat voor werk doe je? Zorg je voor een gezonde hoeveelheid beweging?
  • Tijdens het traject ontdekken we hoe jij een goed gewicht kunt bereiken. Met deze tips en oplossingen maken we een persoonlijk eetplan. Dat neem je aan het eind van het traject mee naar huis.

Het natraject

Om je eetpatroon echt duurzaam te veranderen, heb je meer tijd nodig dan een paar maanden coaching. Daarom geeft Esthio je een gratis natraject van bijna twee jaar.

In deze periode vragen we je regelmatig hoe het met je gewicht en je eetpatroon is. En als het nodig is, kun je natuurlijk een afspraak voor een consult maken.‘We nemen jouw eetpatroon als uitgangspunt en werken in stapjes aan een andere manier van eten

contact

Esthio Gewichtscoaching
Anneke Popkema
Echobos 34 | 6718 HJ | Ede
(06) 44 106 406
Stuur een e-mail